Григор Димитров неочаквано рано отпадна от US Open след близо

...
 Григор Димитров неочаквано рано отпадна от US Open след близо
Коментари Харесай

Слаб сервис изхвърли Григор Димитров от UD open

 Григор Димитров ненадейно рано отпадна от US Open след близо 3-часова борба с прогресивния американски гений Брендън Накашима - 6:7(5), 5:7, 3:6 за 146 минути игра.

Първият сет бе изгубен от Григор изцяло нелогично, откакто той имаше предимство в уинърите (12-9), непредизвиканите неточности бяха по равно (16-16), както и процентите на вкаран първи сервис (по 62). Той даже не трябваше да пази нито една точка за пробив, а Накашима избави и трите брейк-бола. Три двойни неточности на българина в края на тайбрека обаче наклониха решаващо везните в интерес на противника му.

Вторият сет бе по-неравностоен във връзка с успеваемостта на сервиса, която напълно се срина за Гришо и той не можа да поддържа даже 50%. Допуснат пробив в 12-ия съдбоносен гейм пък го сложи пред комплицираната задача да преследва първия в кариерата си поврат от 0:2 сета.

 
В третата част имаше минимум конспирация и минимум борбеност обаче от българина, който позволи брейк за 2:4 и не можа да го върне до края.

Така незадоволително ефикасният сервис - 55% вкаран първи и 78% сполучлив втори - се оказа съдбоносен в другояче равностойно стартирания двубой с Накашима. По-големият брой непредизвикани неточности, изключително във втория и третия сет, също не спомогнаха на Димитров да реализира положителен резултата - той наниза 35 уинъра и сгреши 41 пъти, а съперникът му беше по-ефикасен с 32 печеливши точки и единствено 27 грешки.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР